Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Knutte" brinner fortfarande för VSK

 
Nostalgi - 50-talet
Visa alla artiklar

Knut ”Knutte” Nordberg. Ett välkänt namn i idrottskretsar och särskilt i VSK. År 1958 startade han VSK:s gängfotboll på Skallberget. Sedan dess har det alltid varit VSK för honom.

Västerås. Som liten spelade Knutte fotboll och åkte skidor även om han inte rönte några större segrar. När han 1954 flyttade till Skallberget i Västerås gick han in för att ta hand om ungdomar.

Först startade han Skallbergets hobbyklubb och 1958 gängfotbollen. Han har varit både lagledare och tränare samt domare i både fotboll och bandy.

I sitt album har han många tidningsurklipp. Där finns rubriker som ”VSK-Knutte

fick Oskar” och ”Knuttes sjunde år som bas för VSK:s ungdomssektion”. Som bevis för sitt engagemang har han också en mängd utmärkelser och plaketter. Bland annat är han väldigt stolt över VSK-kransen.

– Jag var den första som fick den här som klubbens bästa ungdomsledare inom fotboll och bandy.

Den står nu på VSK:s fotbollskansli och väntar på en ny värdig mottagare.

I hans urklippsbok finns även bilder, bland annat en där han står och pratar med en ung grabb och Knutte förmanande säger till honom: ”Det är inte bara du som ska ha bollen, det finns andra i laget också.”

Vill du läsa hela reportaget kan du köpa pdf-tidningen här.