Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokpunkten: "Fota gärna i badet"

”Ta med filmkameran nästa gång du besöker oss och gör din egen Kokpunktenfilm”, skriver Kokpunkten på sin Facebooksida. Men alla känner sig inte bekväma med att bli filmade i badkläder.

Det är inte förbjudet att filma och ta bilder inne i actionbadet, men alla badande gillar det inte enligt kommentarerna på badets Facebooksida.

En bland flera är Sandra, 27 år, som vill vara anonym. Hon vill absolut inte hamna på film i baddräkt.

– Många är inte nöjda med sina kroppar och bilderna kan lätt hamna på Youtube och sedan bli anledning till näthat. Så länge Kokpunkten uppmuntrar till fotografering drar jag mig för att besöka badet, säger hon.

Hon förstår att Kokpunkten vill visa filmerna på sin hemsida i reklamsyfte.

– Men då kan de väl själva filma badande som gett dem tillåtelse och vill vara med.

"Vi tar vårt ansvar"

Företaget filmar och tar bilder själva.

– Men vi frågar alltid personerna först om de vill vara med. Eller också filmar och fotograferar vi så att personerna inte går att identifiera. Vi tar vårt ansvar, säger Johan Björkman, verksamhetschef, Kokpunkten.

Han tillägger att företaget är positivt inställt till att besökarna fotograferar eller filmar dem man är där tillsammans med.

– Fotografering och filmning ska naturligtvis ske på rätt sätt. Ov vi ser att någon går runt bland besökarna och fotograferar andra badande, säger vi till.

Vad tycker du: Är det ok att fota på badhuset?