Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolbäcksbo upp i SM-ledning

Seger i Älvsbyn och Fredrik ”Fidde” Avelin SM i rallycross för den motorstarkaste klassen Supernationell. Nästa deltävling körs redan kommande helg. - Det gällde att ta i så mycket man tordes utan att få punka, säger han.

Annons

MSK Hammarens förare mötte genast några av huvudkonkurrenterna i SM och var ”bara” trea i mål i första heatet. Det visade sig dock vara omgångens snabbaste heat, så han inledde med en tredje tid. Vilket är mycket viktigt då förarna får poäng redan i kvalet.

I andra omgången var Avelin trea ut från starten, men bromsade på sig och blev stående på tvären. Varpå han krokade ihop med Joakim Evertsson, Lycksele, som han delade andraplatsen i SM med inför helgen.

När det sedan som bäst behövdes satte Kolbäcksbon dagens snabbaste kvaltid i tredje omgången.

  - Då fick jag välja startspår till finalen och satsade på att stå längst till vänster för att få innern i första sväng.

Ett klokt val. För Fidde gick jämsides med Evertsson över startrakan.

  - Banan var då väldigt dålig och det gällde att ta i så mycket man tordes utan att få punka.

Även det lyckades, och med segern i Älvsbyn går Avelin upp i SM-ledning, sex poäng före Evertsson.

Även i Klass 2, bilar med max 2,4 liters motorer, blev det MSK Hammaren på pallen då Niclas Norström körde in som trea med sin BMW. Han ligger därmed fyra totalt efter tre av sex SM-deltävlingar. Kommande helg fortsätter SM till Kalix.