Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolbäcksfestival ställs också in

Inte bara Hultsfredsfestivalen har kastat in handduken. Också sommarens planerade popfestival i Kolbäck, Som en dröm, har ställts in.

Som en dröm skulle ha ägt rum den 5-7 augusti i Kolbäcks Folkets park. Men flera involverade i projektet har hoppat av.

– Från början var vi ett tiotal, nu är vi bara tre på grund av att folk har flyttat och så vidare. Vi är för få för att hinna med all organisation som krävs, säger Karin Selåker, initiativtagare till festivalen tillsammans med Elina Asp.

Närmare ett 20-tal band var inbokade. Däribland Moto Boy, Kite, Almedal och Adam Ficek.

– Som en dröm var tänkt att bli en festival för mindre band som ännu inte är kända men som är värda att bli det. Ungefär som Emmabodafestivalen, säger Karin Selåker.

Sveriges största oberoende musiktidning på internet, Devotion, kallade Som en dröm för en av årets mest intressanta uppstickare. Tidningen beklagar nu att festivalen inte blir av, samtidigt som de hänvisar till en blogg där det framgår att Hallstahammars kommun inte varit särskilt samarbetsvilliga.

Men Karin Selåker menar att kommunen inte haft någon avgörande roll.

– Att festivalen inte blir av beror inte på dem. Hade vi varit fler skulle vi ha klarat det.

Kommunen ställde upp med 5 000 kronor i bidrag, samt övernattningslokaler för artister och funktionärer utan att ta betalt.

— Det var ett jättebra initiativ som tjejerna tog. Kommunen behöver en sådan festival. Verkligen synd att det inte blev något, säger Jan Fagerström, fritidskonsulent på Hallstahammars kommun.

De som köpt biljetter får pengarna tillbaka.