Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komiker som gräver där han står

På söndag kommer komikern David Batra till Västerås. Från Konserthusets scen kommer han att leverera sin första enmansshow fylld med både skratt och allvar.

Premiären var på Rival den 20 januari och recensionerna från början av landsturnén har varit som uppmuntrande lyckosparkar.

Hur kommer det sig att du gör en enmansshow?

– Det är en dröm jag har haft länge, att våga ta steget att vara ensam. Men jag har inte vågat riktigt och så har det hela tiden kommit andra projekt emellan, så jag har skjutit på det.

Hur känns det att stå själv på scenen?

– Det var nervöst inför premiären, men sedan har det gått jättebra.

Finns det några fördelar med att arbeta ensam?

– Ja, man har ju den totala makten. Gör du ett grupparbete måste du alltid kompro-missa men här kan jag bestämma helt själv. Fast så har jag ju heller ingen annan att skylla på.

Nackdelar?

– När man gör sketcher finns alltid lite tid att vila och veta att någon annan ska stå för punchlinen. Men det kan jag inte här. Det är mig de glor på, i 90 minuter.

Vad kan publiken vänta sig av showen?

–  Det handlar mycket om mig själv och livet som småbarnsförälder. När man jobbar med stand up gäller det att gräva där man står.

Recensionerna antyder att du även vågat dig på att blanda in allvar på scenen, hur kommer det sig?

– Normalt sett jobbar jag mest på krogar och då går det inte att vara allvarlig. Nu står jag på en teaterscen och då ville jag testa det också. Rent egomässigt har jag en mer allvarlig berättelse jag gärna vill dela med mig av. Min förhoppning är att publiken ska gå hem med en tanke eller en idé som kan växa till dagen efter.

Johanna Bister

Vad: David Batra - enmansshowen Det här var ju tråkigt

Var: Västerås konserthus

När: Söndag klockan 19