Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet beredd att bygga ut förskolan

Kommunalrådet i Hallstahammars kommun, Catharina Pettersson (S) är beredd att bygga ut förskolan för att klara överinskrivningen med 100 barn.

– Vi vill satsa sju miljoner kronor på en utbyggnad av förskolan nästa år, säger Catharina Pettersson som med utbyggnad menar både nya lokaler och fler personal.

Dock lär några nya avdelningar inte bli verklighet i år. Visserligen finns planer på att bygga ut förskolan Jan Pers Backe med två avdelningar, men det kan tidigast bli klart i början av nästa år.

Överinskrivningen av förskolebarn har blivit en het politisk potatis. Folkpartisten Anna Lundberg anklagar majoriteten, S och V, för att vidta panikåtgärder när de vill anställa 12 nya förskollärare för att klara trycket. Hon tycker att man borde varit mer förutseende och sökt offensiva lösningar i tidigare skede.

– Det får stå för henne. Jag har vetat om överinskrivningen två månader. Det går inte att hålla tomma förskoleplatser i väntan på stora barnkullar. Det kostar för mycket, säger Catharina Pettersson.