Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen svär sig fri

VLT skrev för några veckor sedan att en mamma i Kolbäcksdalen har anmält sin kommunen till skolinspektionen för att de, enligt henne, inte med tillräcklig kraft har försökt lösa situationen med hennes två söner, där den äldre vid några tillfällen har slagit sin yngre bror i den skola de båda går i.

Kommunen skriver i sitt svar till Skolinspektionen att man känner till att den äldre broderna har gett sig på den yngre vid tre tillfällen. Orsaken till dessa våldsyttringar ska ha varit att den yngre ska ha fått fördelari hemmet.

Kommunen menar att det inte har förekommit någon systematisk kränkning men förstår att den yngre brodern kan ha känt sig kränkt de gånger han har blivit slagen av sin bror.

Ärendet ligger nu hos Skolinspektionen som får avgöra om det finns någon anledning att rikta kritik mot kommunen.Peter Jaslin