Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen: Ska Västerås ha ett äventyrsbad eller inte?

Diskussionen om Kokpunkten handlar om vi ska ha ett äventyrsbad i Västerås. I politiken är vi överens över blockgränserna att vi vill ha ett äventyrsbad.

De som nu kritiserar Kokpunkten borde också tala klartext, är de för eller emot ett äventyrsbad?

Ska vi ha ett äventyrsbad kan vi bidra till detta i Kokpunkten. Ett enhälligt kommunfullmäktige ställde sig bakom detta 2006, inte bara en utan två gånger. Avtalet från 2006 ligger fast.

I samarbetsavtalet mellan Peab och Västerås stad om Kokpunkten i december 2006 står det att förändringar kan göras i äventyrsbadets koncept. Möjligheten av nya ägare till Kokpunkten förutsågs.

Frågorna om upphandling och driftbidrag till ett privat företag avgjordes också 2006 genom att fullmäktiges beslut vann laga kraft.

Nu har 2006 års avtal förtydligats. Upplevelsebadet i Kokpunkten, som äventyrsbadet nu kallas, får bland annat pollandskap, spa, barnpool, pipes och äventyrsfors. Aqua science är integrerat i badet. Innehållet i badet kan fortfarande justeras, både under byggtiden och när det är i drift.

Alternativet till Kokpunkten är att staden själv bygger ett äventyrsbad. Det är en mycket stor investering och en betydande risk. Den risken behöver vi inte ta om Kokpunkten förverkligas.

I Kokpunkten ingår det även att skapa ett Energy science center med forskning och lärande inom energiområdet. Delar av Västerås kraftverk tas till vara musealt. Det blir också kommersiella lokaler som gym, hotell och konferenslokaler.

Inget av detta blir av om staden själv bygger ett äventyrsbad. Genomförs inte Kokpunkten blir även Kraftverket ett urblåst monument för överskådlig tid framöver.

Är det så kritikerna vill ha det?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel