Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuntoppen åker till Kina

Flera toppnamn, både politiker och tjänstemän, från Stadshuset åker till Kina under en vecka. Tanken är att de ska inleda ett samarbete.

Västerås stad har fått 2,4 miljoner kronor av Internationellt centrum för lokal demokrati (ICLD) för att under tre år utveckla invånardialog med staden Jinan i Kina.

Några av dem som ingår i den svenska delegationen den 25 oktober är oppositionsrådet Elisabeth Unell (M), biträdande stadsdirektören Eva Little och mångfaldsstrategen Ami Netzler.

Ulla Persson (S) kommer att åka i väg i stället för kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S), eftersom han har fullt i sin kalender

– Vi behöver träffas för att lära oss av varandra och ta del av varandras kultur, säger Eva Little, biträdande stadsdirektör för Västerås stad.

Totalt kommer tre resor att göras med olika deltagare från Västerås stad till Jinan och Västerås stad kommer vid tre tillfällen att ta emot delegationer från Jinan.

Förhoppningen att man ska utveckla modellen för en ökad demokrati och ge inflytande åt varandra.

– Konkret innebär det att vi kan utveckla näringslivet och olika verksamheter. Förhoppningen är att vi ska utveckla grönområden här i Västerås, säger Eva Little.