Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferenschilla – en ny affärsidé

Själv tänker Thomas Gislerud bäst någon annanstans än på kontoret. Det tror han många andra också gör. Därför satsar han på ett annorlunda litet kreativt mötesrum att hyra in sig i eller beställa till sitt företag.

En annorlunda norsk jättesittpuff, laidbag, att boa in sig i, från en av hans kunder födde idén.

Han är uppvuxen på mässor i Norge där flera i familjen arbetat med mässarrangemang.

I Sverige hittade han kärleken och startade Gisleruds Carpets AB, som nischat sig på mattor för eventmiljöer och offentliga utrymmen. Lager och kontor finns på Östra Verken i Skultuna där familjen hittade sitt hus.

Puffarna görs av skumgummirester från sängproducenternas madrasser.

–Jag använde dem till event, men det kändes som att det här kan man göra mycket mera av, säger Thomas Gislerud och visar hur de snabbt kan fås att återta sin form och är näst intill outslitliga.

Det blev ett chillroom, där bekvämlighet kombineras med hightech, trådlöst och stadsnät, stor-tv, Playstation, Ipad, Ipod, Mac eller pc. I ett elegant litet pentry i glänsande svart kan man fixa till något själv eller få en specialkomponerad meny från Brukshotellet i Skultuna.

Thomas Gislerud räknar med att rätt många besökare kommer att vilja köpa en till sig själv. Att chilla kan föda många kreativa tankar, menar han.

Han invigde sin ”chillzone” med att bjuda in en massa människor från sitt nätverk och har redan fått sin första företagsbokning.

Lokalen är en bostadsrätt på Norra Floragatan som han rustat, inrett och installerat ett nytt ventilationssystem i.

–Eftersom jag har låga omkostnader, och min huvudinkomst från mattorna, kan jag ge det här tid, säger Thomas Gislerud.

Han tror på sitt koncept och på att det ska gå att sälja in och bygga upp ute på företag också.

Framför honom ligger den egenproducerade katalogen med tunna mattprover i olika färger, som de två döttrarna ibland hjälper till att göra.

Han stortrivs i Sverige. Saknar mest närheten till snö och skidbacke i Oslo.

–Tiden på jorden är för kort för att man inte ska göra något man tycker om.