Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstapeln drog det längsta strået

Här är åkdonet du inte sett ordningsmakten fara fram på förut. Den här poliskonstapeln brände omkring på Djäkneberget – på en åkgräsklippare.

Gräsklipparen hittades av allmänheten i skogsdunge vid Lövhagsskolan vid 16-tiden på tisdagen. En dryg halvtimme senare kom polisen och tog fatt på den.

– Vi fick köra den från platsen och in på stationen. Vi vet inte dess riktiga hemadress än så den får stå här så länge, säger Maria Rupla, befäl på polisens länskommunikationscentral.

Vilken toppfart farkosten hade kan inte Rupla svara på. Men enligt fotografen Fredrik Nilsson som fångade konstapelns resa på bild gick det undan.

– Vi höll på att lasta på kanoten på bilen när den kom så jag hann inte ta någon bild. Men vi tog bilen och for efter. Det är ju inte varje dag man ser en polis fara fram på en gräsklippare.