Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsumtionsföreningen Trygg

 
Nostalgi - Antikt
Visa alla artiklar

Butiken blev senare Konsum i Guttsta. 

Den här bilden var införd den 6 mars 1973 i VLT. Troligtvis har den också varit införd någon gång vid juletid tidigare.

Så här står det på manuspapperet som bilden är klistrad på:

Fotograf Harald Johanssons skyltning med gamla Kolsvabilder väckte stort intresse och många gamla kolsvabor hörde av sig både personligen och per telefon för att berätta vad bilderna föreställde.

En bild av en gammal affärsinteriör klarades upp av fru Jenny Svensson, Svedjevägen 13.

Bilden föreställde konsumtionsföreningen Trygg eller vad som numera är Konsum i Guttsta. Så här i julklappstider kan det ju vara trevligt att se en butik från 1920-talet.

Pappershållare och snörnystan fanns givetvis på disken likaså den mastodontlika National kassaapparaten, en nära nog outslitlig konstruktion som än i dag lever kvar i vissa affärer.

En elektrisk ledning går fram på porslinsisolatorer i taket där för övrigt flugfångarna av bilden att döma väl fyller sin uppgift.

Det var det där med "det glada tjugotalet" då verkningarna efter första världskriget började släppa sitt grepp och varor åter fanns att köpa i butikerna, men det var depression och köparna hade ont om slantar om de nu hade några alls.

På bilden står från vänster Aldo Hellberg, gossen vid disken är Folke Mellberg och vid kassan står Folke Strandlöw.

Vid matsilverskåpet bakom skymtar Valter Svanström. En kontrast till våra dagars super markets.