Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontaktplats för nytt arbete

Arbetslös eller på jakt efter nytt arbete. Besökare träffade igår företagare som tillsammans har 400 tjänster att erbjuda till ingenjörer och tekniker.

Redan den första halvtimmen hade närmare 200 personer kommit till Jobb Shop i hopp om att hitta ett nytt intressant arbete. Automation Region, Västerås Science Park och Jobba i Västerås arrangerade för första gången en mässa med syftet att intressera och skapa kontakter med ingenjörer och tekniker som letar efter nytt jobb i Mälardalen. Besökarna kom för att titta på utställningar och träffa några av de ungefär 20 företag från regionen som ställde ut på mässan som hölls på Culturen i Kopparlunden, Västerås.

Ett riktat event till en speciell målgrupp är ett bra sätt att mötas, anser Helena Jerregård, processledare hos Automation region.

– Kul att man samlar en grupp så här, säger hon.

Isabelle Storgård letar en praktikplats och hoppas hitta den hos något av företagen. Hon studerar till automationstekniker på Mälardalens högskola. Isabelle har stannat till hos bemanningsföretaget Proffice. Här provar hon att, med tankens kraft. styra en liten blå boll längs en hinderbana.

– Det är roligt, säger hon.

Många handskakningar, frågor, svar och broschyrer som kanske leder till nya kontakter och arbete.

I ett annat rum pågick Företagsrace, där företagen presenterade sig och arbetet.

Sammanlagt söker företagen nya medarbetare till fler än 400 tjänster.