Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor orsakade långa köer på E18 – trafiken leddes om

Vid 10-tiden fick SOS ett larm om en lastbilsolycka på E18 mellan Köping och Hallstahammar. En stund senare inträffade ytterligare en olycka där en annan lastbil kört in i en minibuss.

Annons

Den första olycka ska ha inträffat vid trafikplats Morgendal i riktning mot Köping. Där hade en lastbil kört in i mitträcket och därefter hamnat i diket.

I samband med köerna som uppstod efter den första olycka inträffade ytterligare en olycka där en lastbil och en minibuss var inblandade i en kökrock.

– Bakomvarande lastbilen fick sladd och körde in i en minibuss, säger Stefan Jansson på räddningstjänsten.

– En ambulans har skickats till platsen då en av personerna klagade på smärtor i nacken, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland.

Bilarna finns fortfarande kvar vid olycksplatserna och det är oklart när lastbilarna kan bärgas. Eventuellt kan det bli under natten. Det var inledningsvis stopp i riktning mot Köping och långa köer.

Från trafikplats Sörstafors leddes trafiken mot Köping att ledas om via väg 559 och trafiken mot Kolbäck leddes om via väg 252. Enligt Trafikverket påverkades trafiken fram till 12.30-tiden.

SMHI har under dagen gått ut med en klass 1-varning för snöfall över Västmanland. Enligt räddningstjänsten kan vädret och väglaget vara orsaken till de två olyckorna.

– Det är väldigt halt på platsen. Ta det lugnt, håll avstånd och ha inte så bråttom, säger Ivan Åslund.

Läs mer: Ny lastbilsolycka på E18 utanför Hallstahammar

Texten uppdateras.

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.

Mer läsning

Annons