Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt straff för hugg i halsen

Mannen och kvinnan var både kolleger och sambor i Köping. Men efter ett gräl på en personalfest knivhögg han henne i halsen.

Annons

Svea hovrätt har nu fastställt Västmanlands tingsrätts dom på åtta års fängelse för den 44-årige man som knivhögg sin sambo i halsen i deras gemensamma bostad i Köping i maj i år.

Mannen och kvinnan hade varit på företagets – där de båda arbetade – personalfest och mannen hade där träffat en tidigare flickvän. Kvinnan gick hem och lade sig, mannen kom efter men hade den tidigare flickvännen i sällskap.

 Ett stort gräl utbröt mellan mannen och kvinnan, som slutade då kvinnan gick och lade sig. Men mannen kom efter och stack henne i halsen med en kniv.

Mannen tillkallade själv ambulans, kvinnan var under hela skedet vid medvetande och kände blodet rinna från halsen, övertygad om att hon skulle dö. Men hon överlevde, efter många dagars sjukhusvård.

Mannen försvarade sig med att det var han som tänkt sticka sig själv med kniven eftersom han var uppriven efter grälet och att kvinnan blev skadad i det skedet.

Tingsrätten fann dock inte hans uppgifter trovärdiga och dömde honom till åtta års fängelse och drygt 150 000 kronor i skadestånd.

Mannen överklagade till Svea hovrätt och yrkade på att han skulle frias eller åtminstone slippa fängelse.

En enig hovrätt finner dock inget skäl att ändra tingsrättens dom.

Mer läsning

Annons