Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystisk bil hittad uppochner

(Uppdaterad) Flera förbipasserande larmade polis och räddningstjänst på lördagsmorgonen efter att ha sett en bil ligga uppochner på taket längs länsväg 575 i höjd med Himmeta utanför Köping.

Annons

När polis kom till platsen var bilen tom och ingen skadad människa har hittats i närheten av bilen.

- Vi har sökt med hundpatrull men inte hittat någon, säger Martina Saghamre, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Bilen anmäldes stulen tidigare på lördagsmorgonen och enligt polisen var det till en början oklart om den verkligen hade blivit stulen och kraschad och sedan övergiven eller om det var ägaren själv som kört bilen av vägen och sedan anmält den stulen.

- Boende i närheten ska ha hört en smäll vid tretiden på natten, säger Martina Saghamre.

Under lördagsförmiddagen fick polisen tag i bilens ägare. Det var en 21-årig, något blåslagen man som till slut erkände för polisen att det var han som kört bilen efter att ha druckit alkohol. För att inte bli misstänkt för rattfylleri anmälde han sin egen bil som stulen efter att han hade kört av vägen och rammat den.

Planen gick dock inte i lås så nu är 21-åringen misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Han ska inte varit så illa skadad att han behövde uppsöka sjukhus.

Mer läsning

Annons