Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väller stjärnorna in i stan för att filma Tårtgeneralen

På måndagskvällen kommer skådespelerskan Helena Bergström till Köping och i morgon, tisdag, ska Tomas von Brömssen också hit.

Annons

Tack! Fredrik Wikingsson och Filip Hammar är tacksamma för allt stöd de fått av Köpingsborna under filminspelningarna.

– Så nu börjar stjärnorna välla in i stan, konstaterade Filip Hammar under en pressträff på Hotell Scheele på måndagskvällen.

Mikael Persbrandt har redan filmat flera scener i Västra Mälardalen. Helena Bergström skulle testa filmutstyrseln på måndagskvällen.

– Hon filmar för första gången i morgon, säger Filip Hammar.

Skådespelarna kommer att vara i Köping av och till.

– Vissa spelar in två filmer samtidigt. Micke är här i dag. Sedan är han i Trollhättan i morgon, och sedan kommer han tillbaka. Det är ett pussel att få ihop det, säger Filip och fortsätter:

– Några gånger är de här flera dagar, men ibland är de bara här över dagen - sedan måste de dra vidare. Det är framför allt teamet, och Fredrik och jag som är här hela tiden.

Filmen kommer också att ha många Västra Mälardalsbor i roller. En del har plockats in spontant på plats, som till exempel kommunalrådet Andreas Trygg.

– Jag och Fredrik jobbar mycket så, att vi plötsligt ser någonting på plats, så känner vi - jäklar, det där flyger! Det där är roligt! Nu slänger vi inga fler repliker. På så sätt jobbar vi lite som när vi gör tv-program också, säger Filip Hammar.

Filmandet har pågått i två veckor. Efter sju veckor i Köping ska allt material till filmen vara färdigt. Allting filmas på plats i Köping, Arboga och Kungsör.

Och hittills har allt gått bra, enligt filmduon.

– Vi har haft så j-a roligt. Men det är oerhört svårt. Man filmar något som ska bli fyra sekunder i en hönsgård som ska ligga mitt i filmen och sedan åker man direkt och filmar något som ska ligga först i filmen. Det är väldigt svårt att ha överblick, men försiktigt positiv är jag, säger Fredrik Wikingsson.

Filmteamet har också fått ett gott bemötande av Köpingsborna.

– Folk är glada och vi har fått hjälp överallt, allt ifrån med statister till att folk inte blir upprörda över att vi stänger av vägar, säger Filip Hammar.

Mer läsning

Annons