Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsmugglare erkänner

I går inleddes rättegången mot de tre män som sålt smuggelsprit till ungdomar. Enligt Bärgslagsbladet erkänner 38-åringen sin del men menar att det handlar om mindre omfattning än vad åklagaren hävdar.

Annons

Det handlar om ett 70-tal smuggelresor till Tyskland sedan 2006, enligt åklagaren, själv erkänner 38-åringen till 62 resor.

- Jag hade hört om andra som gjort det, förklarade mannen hur han fått iden till verksamheten, säger mannen i förhör.

I förhör berättade mannen att det till att börja med mest handlade om alkohol till kollegor på den dåvarande arbetsplatsen. Verksamheten växte dock och de cirka 500 liter öl och 60-70 liter vin som smugglats in då och då blev större mängder vid allt fler tillfällen, berättar Bärgslagsbladet. Mannen hyrde olika fordon och släpkärror för att tillslut köpa en stor skåpbil.

- Jag blev kaxigare och kaxigare med tiden, säger mannen.

Enligt Bärgslagsbladet var det 2009 som 54-åringen, en av mannens tidigare kollegor, kom in i bilden. Han ska ha bistått med inköpslistor och mängderna ökade. Mycket av vad som togs in såldes i 54-åringens ”spritbutik” i källaren.

- Jag kan inte säga vad han har gjort med alkoholen, men jag har ju förstått att han har sålt vidare.

38-åringen ska, enligt Bärgslagsbladet, ha betalat från 65 kronor och uppåt per flak öl, om 24 burkar. Åter i Sverige köpte 54 åringen flaken för närmare det dubbla för att senare i sin tur sälja vidare för än mer.

- Jaa, jag kände ju att det inte var riktigt rätt. Men jag har erkänt det jag har gjort, och nu får jag stå till svars för det. Enligt Bärgslagsbladet handlade förhöret med 38-åringen mycket om siffror, bropassager, hyrbilar och andra faktauppgifter. 54-åringen erkänner försäljningen men nekar helt till smuggling. Den 41-årige man som står åtalad för sex smugglingsresor erkänner sin del.

Mer läsning

Annons