Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpingsbo arbetade heltid – fick en halv miljon i sjukpeng

En kvinna från Köping åtalas för grovt bidragsbrott. Hon har enligt åtalet erhållit sjukersättning från Försäkringskassan under en treårsperiod samtidigt som hon har arbetat heltid.

Det är en 56-årig kvinna från Köping som enligt åtalet har tagit emot en summa på över 561 000 kronor som felaktigt har betalats ut till henne från Försäkringskassan.

Kvinnan i fråga ska ha fått sjukersättning utbetald under en treårsperiod mellan 2013 och 2016 samtidigt som hon har arbetat heltid utan att anmäla detta.

I polisförhör erkänner kvinnan brottet. Hon menar att det inte finns någon förklaring till varför hon har tagit emot pengarna.

I förhör tillfrågas kvinnan varför hon inte tog kontakt med Försäkringskassan för att meddela att hon fick pengar felaktigt. Då svarar hon att "Det var livet, det bara rullade på". Hon förklarar också att hon pendlade och arbetade mycket under den här tiden.