Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpingsbo plågas av hundattacker

En 66-årig man flyttade från Stockholm till Köping för att få lugn och ro. Istället har han två gånger blivit attackerad av främmande hundar.

Till en början upplevde mannen det lugn som han sökt genom att flytta till den lilla staden. Men i slutet av juni - när mannen var ute och rastade sin 12-åriga hund - flög plötsligt en annan hund fram från ett buskage, rapporterar Bärgslagsbladet.

66-åringen försökte då försvara sig och hunden, men fick istället kraftiga skador på ena handen. Hans hund fick sina testiklar krossade.

När mannen gick fram till den främmande hundens ägare fick han dennes personuppgifter, men de visade sig vara påhittade.

Den 66-årige mannen tvingades till operation i Uppsala, och hans hund räddades till livet på djursjukhuset i Strömsholm.

Men historien är inte slut där. För när mannen och hans hund var ute på promenad i helgen attackerades de igen, av en annan hund som slitit sig från sin ägare. När 66-åringen skyddade sin hund denna gång skadades den andra handen.

Båda händelserna är polisanmälda, men polisen säger till Bärgslagsbladet att det är svårt att hitta de skyldiga.

- Det är nästan aldrig hundens fel att den går till attack, det är ofta ägaren som kan för lite och som har skaffat en hundutan att ha de rätta kunskaperna, säger Anton Breznik, biträdande närpolischef i Köping.

Den 66-årige mannen känner sig maktlös och tar nu omvägar så fort han ser en stor hund. Speciellt svårt är att båda hans händer är skadade.

- Man känner sig maktlös. Allt blir så svårt. Sen kan jag ju inte skydda min hund om vi skulle bli attackerade igen, säger han till tidningen.