Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpingsson leder Top Model

Förra våren gjorde han succé med sitt egna tv-program Superstylisten Jonas. Nu är Köpingssonen Jonas Hallberg tillbaka i tv-rutan som en av två programledare i Top Model Sverige.

Vid sin sida har han ingen mindre än supermodellen och Bondbruden, tillika nära vännen, Izabella Scorupco.

Jonas Hallberg har lämnat värmen, palmerna och glamouren i Los Angeles för att komma hem och göra promotion för sitt nya tv-program – Top Model Sverige, som har premiär på i morgon, tisdag, på TV3.

Jonas har sedan länge gjort sig ett namn i Hollywood och stylat stjärnor som Scarlett Johansson, Jessica Alba, Cameron Diaz och Jessica Biel. I Stockholms tunnelbana syns han just nu på stora reklamaffischer för Top Model. Och han verkar stortrivas med uppmärksamheten.

– Det här är så roligt! Det var fantastiskt att se. Och det är bara början, resten av serien utspelar sig i Hollywood. Det är med mig och Izabella Scorupco – och det kommer att bli därefter. Tjejerna bor i ett 45-miljonershus med Sharon Stone och Tom Cruise som grannar. Det är fabulous! Superschyst!

Efter inspelningarna av Superstylisten Jonas fick han mersmak på att göra tv. Och frågan är om det finns något program som passar honom bättre än just Top Model.

– Det känns väldigt kul att få fortsätta göra tv. Jag var på redan från början. Top Model är ett av de absolut största tv-formaten. Och att gå från mitt första och enda program till att göra det här tillsammans med ”Izza” känns helt galet. Jag blev äntligen James Bond med min Bondbrud.

Jonas roll i programmet går att jämföra med Mr. Jays roll i den amerikanska upplagan. Jonas är med modellerna under deras uppdrag, men är samtidigt också domare.

– Jag är rak och bestämd och utan närmare eftertanke säger jag direkt vad jag tycker och tänker. Jag har varit i branschen länge och jobbat med nästan alla supermodeller och många av Hollywoods A-kändisar. Jag vet vad som gäller och tycker jag har rätt att säga och tycka vad jag vill, säger han och skrattar.

– I am sorry liksom, men det är inte första gången de kommer bli ledsna i programmet. Tänk när de ska ut i yrkeslivet som modeller – de kommer att bli dissade och sågade så många gånger. Det är en del av deras skola liksom. Så det är nog bra att få höra lite, även om de sedan går hem och gråter en skvätt.

Har du själv några komplex?

– Visst har jag det. Just nu känner jag mig som en stor ”disaster”. Jag har inte tränat någonting under inspelningen, men nu ska jag ta tag i det och gå ner 15 kilo. Jag ska vara ”fabulous”! Jag har några valkar jag skulle kunna kasta ut på modellerna om de blir för ”skinny”.

Han säger dock att komplexen mildrats med åldern och att han i stället väljer att se för-delarna.

– Jag gillar främst ”muscle boys à la latino”, och de gillar lite mulligt. Därför blir det ändå alltid full jackpot när jag går ut, säger han med ett stort leende.

När var du i Köping senast?

– Oh my God – det var jättelänge sedan och min bror är jätteupprörd. Men jag har lovat honom att komma hem till Köping några dagar den här vändan.

Jonas har tidigare berättat att han skulle han vilja ha en stuga i området kring Västra Skedvi och Västlandasjön där han som liten tillbringade många somrar. Men innan det blir aktuellt har han andra planer.

– Jag skulle inom den närmsta framtiden vilja öppna ett ”guest house” i Mexico. Kring påsk ska jag tre veckor till Puerto Vallarta för att kika närmare. Det är en ort som är nord-, mellan- och sydamerikas motsvarighet till den grekiska ön Mykonos – ett riktigt ”gay heaven”.

I somras fyllde Jonas 40 år. I en intervju med Bärgslagsbladet några månader tidigare avslöjande han att han skulle vilja ligga med en tjej innan han fyllde 40.

Nå..?

– Det har inte hänt! Jag vet inte vad som händer! Jag har varit så himla ”busy” och jobbat så mycket. MEN! Det kommer innan jag fyller 41 – hoppas jag! avslutar Jonas Hallberg med ett skratt.

KARL DAVID ENGLUND