Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte smugglade cigaretter

10 000 cigaretter var. Så mycket köpte de två västeråsarna från en lastbilschaufför. Nu fälls de av tingsrätten för det olagliga köpet.

De två männen, 43 och 49 år gamla, åkte i maj i fjol till Södertälje för att möta en lastbilschaufför som skulle sälja insmugglade cigaretter till dem. Väl tillbaka i Västerås stoppades männen av polis som upptäckte cigaretterna.

Männen berättade för tingsrätten att de egentligen inte behövde alla de 20 000 cigaretterna, men att chauffören inte ville sälja bara en del av cigaretterna till dem.

Västmanlands tingsrätt anser att de båda männen insett att det var fråga om insmugglade cigaretter och dömer dem till böter för olaglig befattning med smuggelgods.

Den 43-årige mannen döms också för att ha tillverkat 38 liter sprit som han erkänt han tänkt sälja en del av.

49-åringen var också åtalad för smuggling. Mannen stoppades kort efter cigarettköpet av tullen i Helsingborg med 41,8 liter spritdrycker, 201 liter vin och 356,4 liter starköl som han köpt i Tyskland. 49-åringen förklarade för rätten att alkoholen skulle vara till sin egen, sin svärmors och sin brors fester. En inte orimlig förklaring, anser tingsrätten som friar mannen för smuggling