Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde bil två dagar i rad med alkohol i kroppen – döms till fängelse

Fagerstabon var på besök i Västerås kring nyår 2016-2017. Kombinationen av festande och bilkörning gör nu att han döms till två månaders fängelse och mister dessutom sin bil.

Enligt vad Fagerstabon, en man i 30-årsåldern, berättat inför rätta köpte han en hel del hasch i samband med julhelgen 2016 och rökte på ordentligt i mellandagarna.

Tidigt på nyårsaftons kväll började han dricka såväl öl, vin, cider och sprit – och därefter minns han enligt egen utsago ingenting förrän han vaknade upp i fyllecell.

Någonstans mellan drickandet och uppvaknandet hade han dock stoppats av polisen i norra delarna av Västerås och tagits med för provtagning eftersom han körde bil utan att någonsin ha haft körkort och eftersom han visade tecken på att vara påverkad då han körde. Dessutom hade han ett knogjärn på sig.

Det visade sig att han hade 1,76 promille alkohol i kroppen förutom rester från haschrökning. Han var så illa däran att han fick sova ruset av sig hos polisen innan han kunde förhöras på ett meningsfullt sätt.

Det nya året började inte bättre för Fagerstabon. Han släpptes från polisen tidigt på årets första dag, tog sig hem till en släkting i Västerås, tog en slurk vinglögg där och gick därefter för att hämta bilen.

Därefter satte han sig i sin bil pånytt för att åka och köpa cigaretter och sedan hamburgare. Men vid McDonalds Stenby stod polisen på nytt för att kontrollera trafiken på nyårsdagen, och kunde konstatera att Fagerstabon den här gången hade 0,92 promille alkohol i kroppen.

Inför rätta vid Västmanlands tingsrätt erkände Fagerstabon fyllekörningarna och haschrökningen, men ville inte att hans bil och knogjärnet skulle beslagtas.

Tingsrätten konstaterade att Fagerstabon återfallit i brott, han har tidigare dömts för bland annat misshandel och rattfylleri.

Den här gången blir påföljden två månaders fängelse. Fagerstabons ungefär 20 år gamla bil samt knogjärnet förverkas också.