Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde för fort brodern misstänks

31-åringens bror uppgav fel personnummer när han stoppades för fortkörning. Nu frias 31-åringen för fortkörningen.

Det var den 21 augusti i fjol som en personbil passerade Råby rastplats med en hastighet om 137 kilometer i timmen. I bilen färdades en man och en kvinna. Trafikpolisen har i förhör berättat att han minns fallet väl då mannen inte kunnat legitimera sig. Mannens identitet fastslogs genom ett antal kontrollfrågor efter att mannen uppgett vad han påstod vara sitt personnummer. Mannen hade själv uppgett att han finns i polisens signalementsregister sedan tidigare och visade sin överarm för polisen, som efter en sökning i registret bekräftade det som ett signalement.

Den 31-årige mannen, vars personnummer stod på böteslappen, hörde av sig till polisen. Han har i förhör berättat att hans yngre bror vid ett antal tillfällen uppgett hans personnummer i kontakt med polisen. Bland annat har brodern suttit häktad i två månader i 31-åringens namn vilket har lett till att hans lägenhet husransakats då lillebrodern uppgett i förhör att han bor där.

31-åringen berättar att de är flera bröder och det är svårt att se skillnad på dem. Den yngre brodern har dock tatueringar på stora delar av kroppen, något 31-åringen saknar. Bilen som kördes vid det aktuella tillfället tillhör en kompis till 31-åringen och det är många som brukar låna den. Under fredagen tog tingsrätten beslutet att fria 31-åringen då det inte går att säga utom rimligt tvivel att det verkligen var han som körde bilen.