Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i diket med två promille i kroppen – döms till fängelse

Natten till söndagen den 2 april i år inträffade en trafikolycka på Alvestavägen – en motorcyklist hamnade i diket. Varför han gjorde det skulle stå klart tämligen omgående.

Som VLT tidigare berättat såg ett vittne hur motorcyklisten lämnade det kullkörda ekipaget och vinglade iväg. Polis tillkallades och det krävdes spårning med hundpatrull för att hitta motorcyklisten.

Han hade inte skadat sig illa, några skrubbsår och en stukning, men uppträdde berusat. Polispatrullen tog därför honom med för provtagning och för att han efter provtagningen skulle få sova ruset av sig.

Senare visade provsvaren att mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Västerås, hade 2,03 promille i kroppen. Han saknade dessutom behörighet att köra motorcykel.

Han åtalades vid Västmanlands tingsrätt och inför rätta berättade han som det var; han var på en fest och drack öl och snaps. Trots det och trots avsaknad av A-behörighet på körkortet tog han motorcykeln för att köra hem. Han mindes att han körde hem, och nästa minnesbild är när han vaknade på sjukhuset.

Tingsrätten dömer nu mannen till en månads fängelse. Visserligen anser rätten honom lämplig för samhällstjänst, men vid så grovt rattfylleri och med tanke på att färden slutade i diket fanns inte någon annan möjlighet än fängelse.