Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde ihjäl en ko och kraschade i en lada

Tidigt under lördagsmorgonen i Västerfärnebo körde två personer ihjäl en dräktig kviga i en kohage. De körde därefter igenom ett stängsel, över en väg och kraschade in i en lada.

Enligt polisen hade personerna förmodligen kört omkring i kohagen ett tag innan de träffade kon. Ägaren till kon, som bor på gården i närheten, hörde en smäll och kontaktade polisen när han såg vad som hade hänt.

Efter händelsen pratade de två personerna med bonden, men avvek sedan från platsen och lämnade kvar bilen. Varken ägaren eller brukaren till bilen var med under händelsen, men den senare är underrättad av polisen. Polisen har signalement på föraren till bilen och söker nu efter de inblandade.

De är misstänkta för vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka. Men om föraren med berått mod kört på kon läggs skadegörelse till på brottsmisstankarna.