Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde om civil polisbil i 160 men skyllde på annan förare

I våras blev en av Örebropolisens civila polisbilar omkörd på E18/E20 – och det rejält. Farten uppmättes till strax under 160 på 110-sträcka.

Polisbilen följde efter och då bilföraren insåg att det låg en polisbil bakom tvärstannade han.

Sedan vittnade poliserna vid den senare rättegången i Örebro tingsrätt om vad som hände:"I slutet av körningen fokuserade han (polismannen) på föraren som, sedan bilen hade tvärbromsat, hoppade över till passagerarsätet."

På passagerarsätet satt en körkortslös 22-årig man, hemmahörande i Västerås.

Han hävdade såväl på plats som vid den följande rättegången i tingsrätten att någon annan kört bilen. Tingsrätten trodde dock mer på poliserna.

Inte minst med tanke på att 22-åringen någon månad senare i Västerås också ertappades körkortslös, då hade han hoppat över i baksätet under tiden från stoppet till dess att poliserna nått fram till bilen, även då sade han att någon annan kört.

Straffet för fortkörningen och de dubbla fallen av grov olovlig körning blev 120 dagsböter à 110 kronor, sammanlagt 13 200 kronor.