Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort p-tid ska stoppa snusket

Max två timmars p-tid ska få bort problemet med att Råby rastplats skräpas ned och förstörs av trafikanter som har slagit läger där.

VLT skrev i september om att EU-migranter hade bosatt sig vid Råby, med nedskräpning, förstörelse och otrygghetskänsla hos övriga trafikanter som följd.

– Vi har konstaterat att en del trafikanter mer eller mindre bosätter sig där och det är inte meningen. Vi kan inte hålla ordning, säger Håkan Svensson, enhetschef för trafikmiljö på Trafikverket som, till länsstyrelsen, har skickat in en ansökan om att få begränsa p-tiden till två timmar.

Ska restriktionen gälla även yrkeschaufförer?

– Ja. Vi menar att det finns andra rastplatser i när- heten där de kan stanna för sin vila, främst Ekolskrog vid Enköping och Skoftesta nära Köping, säger han.

Idén med begränsning ställer sig kommunpolisen Rolf Söderberg bakom.

– Det är rimligt utifrån hur det har sett ut. Den ska vara tillgänglig för alla och inte minst för yrkeschaufförer som behöver sin vila. Står det då en massa andra fordon uppställda kommer de inte till helt enkelt.

Hur ska ni på polisen se till att det efterlevs?

– Eftersom vi tycker att det är ett bra förslag måste vi möta upp det på ett vettigt sätt. Hur vet jag inte än, kanske blir det någon form av rondering, säger Rolf Söderberg.