Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korvätare blev slagen

16-åringen såg rött på Ikea – och drämde till handen i ansiktet på en korvätande kvinna.

Det var när den 16-åriga Arbogaflickan var på Ikea i Västerås som det inte riktigt gick som hon tänkt sig. Vid kassan upptäckte hon att hennes betalkort inte fungerande – och surnade till rejält, skriver Bärgslagsbladet.

På väg mot utgången slog hon till en 25-årig kvinna från Västerås som satt och åt korv. Kvinnan berättade för Västmanlands tingsrätt att hon aldrig träffat 16-åringen förut och att det hårda slaget både kändes och syntes i ansiktet en lång stund.

Enligt tidningen lämnade sedan 16-åringen och hennes sällskap varuhuset utan att förklara sig. 16-åringen har i polisförhör erkänt att hon slagit kvinnan, men inte kunnat ge någon annan förklaring än att hon blev arg när hennes kort inte fungerade.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt 16-åringen till dagsböter för ringa misshandel. Dessutom ska hon betala 5 000 kronor i skadestånd till den slagna kvinnan.