Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kosmisk allsång med Di Leva

Den kosmiska allsången ville aldrig ta slut. Di Leva körde på säkra kort.

Strax efter klockan åtta skuttar Thomas Di Leva ut på scenen. Redan efter första låten dricker han ur sin vattenkanna och snart kastar han ut frukt över Fiskartorget.

Ja, det mesta är sig likt. Thomas Di leva har förfinat sin scenpersonlighet genom åren och han vet vad publiken förväntar sig.

Det märks att det är en festivalspelning. Di Leva ropar ”Västerås” och bjuder på en hitparad. De långa kosmiska predikningarna har han lämnat hemma, ikväll nöjer han sig med att talskrika ut korta presentationer av låtarna.

I mitten av nästan varje låt tonas musiken så att publiken får sjunga allsång. Vem ska jag tro på, Miraklet, Vi har bara varandra, Listan kan göras oändligt mycket längre. Di Leva har skrivit många slitstarka refränger genom decennierna.

Just därför är det lite ironiskt att allsången blir som starkast när han sjunger Sträck ut din hand av Lasse Berghagen, en låt som Di Leva tolkade i tv-programmet så mycket bättre.

Han lämnar scenen till tonerna av Everyone is Jesus. Då har publiken fått sjunga av sig och dessutom blev det några rejäla kärleksvrål på uppmaning av konsertens huvudperson.

Thomas Di Leva var kanske inte i toppform ikväll. Men han visar att han har rutin på festivalspelningar.