Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig brand i byggnad i centrala Stockholm – fasad riskerar att rasa

En mycket kraftig brand rasar sedan tidigt på tisdagsmorgonen nära Stureplan i centrala Stockholm. Enligt Aftonbladet ska två personer ha förts till sjukhus.

Ett 70-tal brandmän arbetar med branden, som drabbar en fastighet på Jakobsbergsgatan och bröt ut någonstans på den sjätte våningen. Vid 10-tiden uppger räddningstjänsten att man ännu inte har branden under kontroll. Ett stort område runt brandplatsen är avspärrat, och räddningstjänsten menar att det är spridningsrisk till hela kvarteret.

"Det kommer att vara avspärrat där ett bra tag. Om man jobbar i det här området tycker jag att man kanske kan jobba hemifrån i dag, av säkerhetsskäl", säger Kjell Lindgren, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Bilder från platsen visar att branden spridit sig till flera våningsplan i den aktuella fastigheten. Räddningstjänsten uppger att det finns en påtaglig risk för att fasaden kan rasa.

"Om fasaden rasar finns det risk att att raset sprider sig in i huset. Och det blir direkt farligt för vår personal som just nu är inne i byggnaden och håller på och släcker", säger Mats Kero, räddningstjänstens presstalesman, till Aftonbladet.