Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig brand i Morgongåva

En kraftig brand utbröt under den sena fredagskvällen i ett tvåvåningshus på Ramsjövägen i Morgongåva. En 45-årig man saknas.

Branden startade i en lägenhet i huset och spred sig till vinden i fastigheten. Vid 03-tiden på lördagsnatten hade brandkåren ännu inte eldsvådan under kontroll.

– Lägenheten där branden startade är inte genomsökt, alla andra lägenheter är evakuerade. Vi har fortsatt med att begränsa brandspridningen på vinden, säger räddningsledare Jan Lindberg.

19 personer har evakuerats från det brinnade huset. Den 45-årige man som bor i lägenheten där branden startade finns enligt Jan Lindgren inte bland de evakuerade. Ytterligare fem personer har evakuerats från ett gruppboende i en grannfastighet som ligger i vindriktningen.

– Vi har bra hjälp av polisen som tagit hand om de evakuerade och ordnar boenden åt dem, säger Jan Lindberg.

Flera av lägenheterna i det brinnande huset har fått rök- och vattenskador. Sammanlagt 18 brandmän kämpar med att släcka elden. Ett arbete som förväntas ta hela natten.