Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig ökning av nya företag i Västmanland

Det går bra för svensk ekonomi. Det märks även i länet.

Under oktober 2017 registrerades115 nya företag i Västmanland. Det är en ökning med 30,7 procent jämfört med samma månad förra året. Då registrerades 88 nya företag. Det visar ny statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt.

– Det startades rekordmånga nya företag i landet under oktober, vilket förstås är glädjande. Men för att Sverige ska må bra måste ännu fler vilja och våga välja småföretagslivet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

I Sverige som helhet startades 6 049 nya företag under oktober månad, vilket är hela 17,6 procent fler än under oktober 2016.

Om man ska hitta en så hög siffra när det gäller nystartade företag måste man gå tillbaka till oktober 2004.

Hittills i år har nyföretagandet i landet bara ökat med 0,9 jämfört med samma period förra året.

– Svensk ekonomi går som tåget just nu, men på sikt behövs fler nya företag för att vi ska klara av både sysselsättning och välfärd. Eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag måste förutsättningarna för att starta, driva och utveckla företag bli bättre, säger Boo Gunnarson.