Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver att staden agerar för tiggarna

"Västerås stad måste agera för en human vistelse"

Regeringen har tillsatt en nationell samordnare för att titta på EU-migrantfrågan. Men Vänsterpartiet i Västerås menar att det inte längre går att bara vänta på vad samordnaren kommer fram till utan att det krävs både nationella och lokala åtgärder redan nu.

I ett nämndinitiativ till kommunstyrelsen har V därför föreslagit att en handlingsplan tas fram kring hur kommunen ska möta EU-migranterna.

Där ska frågor som kontaktcenter, avhysningar, övernattningsmöjligheter, tvätt, dusch, rätten till vård och skola tas upp bland mycket annat.

– Fattigdom kan inte förbjudas men orsakerna måste bekämpas. Vi måste stå upp mot rasism och alla människors lika värde. Därför är det av största vikt att Västerås stad agerar för EU-migranternas rätt till en human vistelse i Västerås, säger Anna Maria Romlid (V), i ett pressmeddelande.

Den sista april upphör EU-migranternas möjlighet att uppsöka härbärget Eken.