Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kriget har varit vår ständiga följeslagare

Det finns historiker som hävdar att det under de senaste 6 000 åren har utkämpats cirka 15 000 krig på jorden, som direkt eller indirekt kostat 3 500 miljoner människoliv.

Slaget vid Somme under första världskriget är historiens blodigaste drabbning. Över en miljon soldater stupade under meningslös framflyttning av fronten några få kilometer. Sedan följde andra världskrigets dödande av 40-50 miljoner soldater och civila. Med ett av världshistoriens värsta brott: de nazistiska koncentrationslägren där 10–12 miljoner människor, främst judar, dödades.

Men även ”efterkrigstiden” har varit fylld av krig och väpnade konflikter -som Korea, Algeriet, Vietnam, Mellanöstern, Balkan, och Afghanistan.

Det har varit ständiga brott mot den internationella lagstiftningen mot tortyr med mera.

Krig och död är mänsklighetens ständiga följeslagare och gissel. Människan är det blodtörstigaste av alla rovdjur på jorden!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel