Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krisklubben har större problem än VIK

Borås Hockey har annat att tänka på än kvällens motståndare från Västerås.

När VIK Hockey fokuserar på förstärkningar och nya poäng i jakten på en direktplats till kvalserien brottas Borås med helt andra tankar.

Det allsvenska bottenlaget rapporterar bland annat följande på sin hemsida:

”… falsk information har spridits på de sociala medierna, kring Borås Hockeys möjlighet, eller snarare icke möjlighet att spela i en eventuell, kommande kvalserie till HockeyAllsvenskan.

Informationen som spridits kan måhända ha gällt för en sisådär 5 år sedan, men tävlingsbestämmelserna har sedan år tillbaka reviderats … Borås Hockey, precis som Malmö Redhawks för något år sedan, har möjlighet att rekonstruera sin verksamhet fram till och med 2012-04-30. Då måste såväl förening som ett eventuellt nybildat aktiebolag ha ett positivt eget kapital.

Nämnas bör att Borås Hockey inför rekonstruktionen, i december, var i kontakt med Lars Nylund, som är ordförande i nämnden för Elitserien och HockeyAllsvenskan på Svenska Ishockeyförbundet och att föreningen där fick klar information över hur man kan agera som förening i samband med en rekonstruktion.”

Matchen Borås-VIK inleds klockan 19.00 i kväll.