Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krismöte om inställda operationer

Efter larmet om inställda operationer – nu kallar landstingspolitiker in sjukhusledningen för krismöte.

Sjuksköterskorna i landstinget i Västmanland har näst lägst medianlön – i hela landet. Det visade tidigare i år en granskning från tidningen Dagens Medicin.

Landstinget sköt därför till 17,5 miljoner kronor i år för att behålla och rekrytera kvalificerade och erfarna sjuksköterskor. Men det räcker inte.

Så snart som möjligt ska landstingspolitiker träffa sjukhusledningen för att diskutera hur man ska lösa de inställda operationerna efter årsskiftet.

– Det är bråttom. Vi letar just nu en tid med sjukhusledningen. Vi måste sätta oss ner och lägga upp en strategi för hur lönerna ska se ut så att vi kan hantera situationen som vi är i just nu, säger Denise Norström (S), ord-förande i landstingsstyrelsen, och fortsätter:

– Våra anställda måste kunna känna att de har en schysst lön.

Oppositionen i landstinget är kritisk till att inte tillräckligt görs för att lösa situationen.

– Vi har i flera år tagit upp behovet av en ny löne- politik. Det finns en löneoro i landstinget och det måste gå att göra lönekarriär även hos oss. Just nu blir vi utkonkurrerade av närliggande landsting, säger oppositionsrådet Tomas Högström (M).