Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristdemokrater: Hela Västerås ska leva!

Vi kristdemokrater vill främja en hållbar landsbygds-utveckling. Den rödgröna majoriteten i Västerås vill däremot något annat. De rödgröna med Miljöpartiet i spetsen har nu i praktiken satt stopp för planläggning av nya bebyggelsegrupper på landsbygden i väntan på att den nya översiktsplanen är färdigställd.

Det innebär att det är mycket svårt att få tillstånd för nya planer på landet i dag. Vi kan också skönja en framtid med ökad byråkrati och politiker som sätter käppar i hjulen för männi-skor som vill välja att bo på landet inom Västerås kommun.

Vi kristdemokrater i Västerås önskar en hållbar landsbygdsutveckling där vi gör allt för att främja kollektivtrafik, fler som cyklar, energieffektiva byggnader och planering som leder till minskade kostnader med exempelvis bredband. Vi vill uppmuntra människor till att bosätta sig utmed befintliga trafikleder, i byar och att det ska finnas kollektivtrafik.

Vi ser dock hellre en utveckling med morötter än piska och förbud. En hållbar landsbygdsutveckling bör därför ske genom dialog och samverkan med boende och dem som vill bygga. Vi kristdemokrater är öppna för informationskampanjer och samverkansmöten om hur landsbygdsplanering kan minska utsläpp, förbättra vattenkvalitet, minska kommunens kostnader och bidra till fler naturliga mötesplatser för människor.

Detta arbete ska naturligtvis ingå i framställningen av den nya översiktsplanen. Men fram till dess att den nya översiktsplanen är beslutad ska vi fortsätta som tidigare och vara fri-kostiga med att släppa fram nya planer på landet.

Vi kristdemokrater menar även att vi måste respektera att det finns människor som vill bo enskilt utanför byar. Det handlar till exempel om enstaka hus och hästgårdar. Vi anser att dessa planer ska prövas från fall till fall.

Vi kristdemokrater tror att människor själva klarar av att fatta det avgörande beslutet om var de ska bo. Med rätt information och stöd är människor kapabla att göra sina egna val utan att politiker lägger sig i.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel