Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristen irakier får stanna i Västerås

En 24-årig västeråsare hotades av utvisning till Irak – men får permanent uppehållstillstånd efter en dom i Migrationsdomstolen.

Mannen fick i november förra året avslag på sin ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd sedan han i början av 2009 anlänt till Sverige och sökt asyl här.

Mannen har hela tiden sagt att han är kristen syrian från en större stad i Irak och att han under sin tid där förföljts på grund av sin tro, utsatts för kidnappning och beskjutits.

Migrationsverket trodde då beslutet om avslag kom inte på mannens berättelse, men senare intyg och vittnesbörd har styrkt hans historia, vilket även Migrationsverket medger.

Migrationsdomstolen anser att mannen inte kan återvända till sin hemort och inte till någon del av Irak – och ger honom därför permanent uppehållstillstånd och status som flykting.