Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristina Östman (C): Våren är hoppets tid

När värmen och ljuset återvänder, kommer också förväntningar och drömmar om bättre tider.

Våren är också helgdagarnas tid och när vi firar vårens ankomst, firas också arbetarnas dag – den första maj. För mig inkluderar denna dag firandet av alla som arbetar, alla som har arbetat, alla som vill arbeta och alla som inte kan arbeta. Det är en dag för gemenskap, när vi påminns om de grundläggande principer som präglar vårt samhälle – frihet, rättvisa och solidaritet.

I ett samhälle som präglas av frihet, får jag själv möjlighet att välja hur jag vill leva mitt liv. Ett rättvist samhälle ger alla människor lika möjligheter utifrån varje individs förutsättningar. Ett samhälle som präglas av rättvisa innebär också att vi alla har skyldigheter, både som samhällsmedborgare och i vårt gemensamma mål att ge alla människor lika möjligheter.

I ett solidariskt samhälle bryr vi oss om varandra, såväl lokalt som nationellt och globalt. Ett samhälle som präglas av solidaritet, medför även att vi lyssnar på varandra och tar hand om varandra. Som nyfödd centerpartist värnar jag individen. Jag ser alla människors förmåga och jag är övertygad om att alla människor har rätt till frihet, rättvisa och solidaritet.

Det är dock inte enbart samhällets ansvar att se till att dessa principer efterlevs. Det är även upp till var och en av oss att tillsammans hjälpas åt att värna om varandra och att därmed möjliggöra frihet, rättvisa och solidaritet för oss alla.

Kristina Östmankandidat i valet till Västerås kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel