Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögaren missnöjd med programmet - "Så dålig restaurang var vi inte"

I programmet skildes de som vänner. Sen startade de den bittra striden som ska resultera i en stämning.
   I kväll sändes TV-programmet Kniven mot strupen på TV3. Västeråskrogen Tusen och en natt fick besök av kocken Alexander Nilson som ändrade konceptet, till chefens misstycke.

Annons
Sait Savct, t.v, tycker inte om vad tv-kocken Alexander Nilson gjorde med hans krog. Fotot är ett montage.

- Vår advokat har försökt nå dem i 2 månader. Den ena hade slutat, den andra hade slutat och den tredje jobbade inte med programmet. Först i förrgår fick vi tag på Strix advokat, säger Sait Savci, driftchef på West som restaurangen numera heter.

Savci tycker att Strix, produktionsbolaget bakom tv-serien, ljög för honom när de berättade om konceptet – och en stämningsansökan är på väg. Sen menar han också att flera inslag var helt fejkade.

- De sa åt oss att inte städa och sen gick de in och filmade dagen efter när det var smutsigt. Jag har under mina nio år på krogen varit med om att man inte spolat av golvet kanske två gånger, så dålig restaurang var vi inte.

Han blev också lovad mycket mer än vad som levererades. Strix sa att de skulle få varor och tjänster för 4 miljoner kronor om de ställde upp. Savci värderar det de fick till betydligt lägre pris.

I programmet framstår det som Savci är nöjd med förändringar. Men det var vad tv-teamet sa åt honom att säga.

- Nästan allt var regisserat. De hade sin idé helt klar och ville ha bilderna som passade i den.

Förväntar man sig inte att de ska leta upp dåliga saker när man gör ett sådant tv-program?

- Vi var väldigt noga med att det inte skulle vara någon förnedrings-tv när vi pratade med dem innan. Vi hade möten med personalen och ingen ville vara med på något sådant. Strix ljög för oss.

Sen programmet sändes har de ändrat inredningen igen och bytt menyn en gång till. Hela personalen var väldigt missnöjd med programmets framställning av dem.

- Kockarna kände sig förnedrade. De är fortfarande människor, säger driftchefen Sait Savci.

Annons