Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogbesök hjälper utsatta

Västerås stadsmission har med hjälp av en krog fått in 32 000 kronor till sin verksamhet.

Idén och popcornmaskinen står kommunikationsbyrån Revolution bakom. Under sommaren har maskinen varit utlånad till Franks uteservering Circus, som stått för popcorn och poppande.

– Vi har fått in 8 000 kronor på bara popcorn och ytterligare en tusenlapp eftersom att folk har skickat ett sms med ordet popcorn till ett telefonnummer, säger insamlingsansvarig Anders Holmer vid Stadsmissionen.

Förra torsdagen ordnades det en sponsrad fest på uteserveringen. Olika företag bidrog med mat och dryck. Det kostade 100 kronor i entréavgift och dessutom gick alla intäkter i baren till Stadsmissionen. Sammanlagt blir det drygt 32 000 kronor.

– Det är verkligen bra att vi fick in så mycket pengar. Det var en kul grej att kunna ha en popcornmaskin under hela sommaren. Pengarna ska gå till vårt sociala arbete med främst hemlösa.

– Vi har tillsammans med Frank och olika företag visat att det går att samla in pengar på det här lite udda sättet. Vår förhoppning är att vi även nästa år kan ordna något arrangemang med hjälp av företag i Västerås, säger Anders Holmer.

Bartender Oliver Ljungqvist vid Frank hoppas även han att det kan ordnas någon form av insamling nästa år.

– Det är viktigt att vi och andra företag bidrar med det vi kan. Om många gör detsamma blir det mycket pengar för att hjälpa utsatta människor, säger han.