Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogbrand fortfarande ouppklarad

Polisens tekniska utredning visar att branden på En Trappa Upp var en mordbrand.

Det var vid fyratiden på morgonen den andra juni som det automatiska brandlarmet utlöstes på krogen En Trappa Upp i centrala Hallstahammar.

Tack vare att räddningstjänsten snabbt var på plats kunde man efter en timme få branden under kontroll och släckt. Eftersom krogen ligger i ett av centrumhusen skickades stora styrkor dit ifall branden skulle börja sprida sig.

Skadorna blev dock ytterst begränsade. Den del som skadades värst var en bit av terassen.

Redan tidigt misstänkte polisen att det kunde vara fråga om en anlagd brand eftersom man bland annat hittade en bensindunk på platsen. Man hittade fyra olika brandhärdar..

– Branden uppstod på flera olika ställen. Bensin har använts som tändvätska, säger Leif Rohlin, utredare vid polisen i Kolbäcksdalen.

Den definitiva tekniska undersökningen är ännu inte klar, men det råder ingen tvekan om att det var frågan om en mordbrand.

Polisen har genomfört flera förhör med anledning av branden.

– Vi har ingen misstänkt, säger Leif Rohlin.