Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: "Är det en sån där ”ljust och fräscht”-människa som dömer mig och mina prylar?"

 
Björkmans betraktelser
Visa alla artiklar

Nu vet alla hur jag bor. Och jag överlevde. Med lite svallvågor. När någon tittar på mig en extra gång på stan nu tänker jag: ”Shit, hen känner igen mig. Kanske är det en sån där ”ljust och fräscht”-människa som dömer mig och mina prylar?"

Haha jag måste slappna av.

Dessutom har mitt hem redan förändrats lite sedan reportaget. Jag fyndade en ny kristallampa häromdagen. Och så gick jag omkring hemma och tänkte: "Ja, det finns ju ingen ledig plats." Jag funderade lite lätt på att ersätta min Ikea-staket-lampa. Jag drog fingrarna över den dammiga lampan och då rasade den ner i golvet. Kvar – ett hål i taket. Måste varit ödet va?

Kristallampan fick hänga mitt i rummet på den riktiga kroken i stället.

Min andra vecka på jobbet var så kul. Jag har "byggt om" vår sajt Bostadspuls lite. Nu ska det vara lättare att hitta Hemma hos-reportage, Klicktoppen, Veckans bostadsaffärer och andra artiklar. Gå in och kolla vad ni tycker.

Tipsmejlen har börjat komma in och jag blir så glad när läsare hör av sig. Fortsätt med det! Jag har bokat in flera spännande jobb inför hösten. På torsdagen var jag på Lillåudden och hälsade på hos Alex Danielsson och Carina Isaksson Danielsson för att skriva om deras fantastiska kök som bland annat har både en champagnekyl och en rödvinskyl. Det reportaget kommer lite längre fram i september.

Vår reporter Sophia Sinclair har träffat Bengt och Dorrit Johansson som själva visade sin villa när den skulle säljas. Sedan köpte de administrativ hjälp av Hemverket. Går du i liknande tankar kan du läsa om deras resa här.

För övrigt tror jag att hösten är här på riktigt nu och förutom att det betyder att den långa mörka vintern är på intågande finns det massa positivt att se fram emot. Krispig och klar luft, lövens skiftningar, svampplockning, mys med tända ljus, nya inredningskollektioner och så kommer Hemnet igång rejält. Varje vecka kommer vi att skriva om de mest klickade objekten i stan.

En höstkollektion som är på väg är Ypperlig hos Ikea som är ett samarbete med danska Hay. Hay har alltid mycket snygga grejer men själv äger jag bara några galgar.

När det gäller Ypperlig är jag mest sugen på Ikea-kassarna faktiskt. Jag vill gärna ha den gröna och den grå med vinröda handtag som nya tvättkassar. Om man inte måste slåss om dem, sånt gör jag inte. Kolla in hur de och resten av kollektionen ser ut här.

Om min kompis Emelie läser det här. Jag ska självklart inte köpa några nya kassar. Vi har ju gemensamt köpstopp i tre månader från och med 1 september. Mer om det någon annan gång. Kanske.

Tack för att ni läser och kom ihåg att följa oss på instagram @vltbostadspuls och tagga era bilder med #vltbostadspuls

Läs även: Hemma hos: Huset visade sig ha varit en gammal ladugård: ”När vi skulle lägga om golvet i ett av barnens sovrum var det en mockränna under”