Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronofogden skulle mäta ut gård utanför Tillberga – attackerades med traktorgrävare

På torsdagen var flera personer från Kronofogdemyndigheten nära att bli påkörda i samband med en utmätning utanför Tillberga. En person skadades.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Sex anställda vid Kronofogden var på gården utanför Tillberga på torsdagsförmiddagen för att göra en utmätning av gården. I samband med att tjänstemännen kom till gården satte sig en man i 30-årsåldern i en traktorgrävare och försökte köra därifrån.

– Mannen körde rakt emot tjänstemännen så de fick hoppa undan. En av dem hann inte riktigt undan och blev påkörd och fick en del skrap- och skrubbsår, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Kronofogdarna som varit nära att bli påkörda slog genast larm och snart var både väktare och polis på plats på gården. Personen som blev påkörd behövde inte någon akut vård.

Mannen sade till polisen att han hade velat köra iväg fordonet då han menade att traktorgrävaren och ett annat fordon inte skulle utmätas då de tillhör en annan person.

Oavsett vem fordonen tillhör är mannen nu misstänkt för våld mot tjänsteman gällande personen som han körde på och försök till våld mot tjänsteman gällande de fem tjänstemännen som hann hoppa undan.

Annons