Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Kul att få visa att vi är duktiga”

Kommunhusets foajé fylldes med musik i går. Bandet Ytterrock spelade två egna låtar och fick socialnämndens politiker att ta paus.

– Det är kul att få visa att vi är duktiga, tycker luciaklädda sångerskan Malin Persson.

– Vi har tränat mycket, två gånger i veckan, inflikar Tobias Lindberg som sjunger och spelar gitarr ibland.

Är ni nervösa?

– Nej, det är ingen fara, tycker Tobias Green på keyboard.

Ytterrock består också av Thomas Berg, sång och munspel, och Joel Persson, som hade förhinder på torsdagen. Bandet har funnits i ett år och de backas upp av omsorgsassistenter och frivilliga eldsjälar.

Marie Lindblom är chef för kommunens LSS-verksamhet (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade):

– Vi ska överraska nämnden. Jag vill visa att vi alla är människor med olika förmågor, även om man har en funktionsnedsättning.

Klockan 11 var det dags. Politiker kom ut ur sammanträdesrummet och kommunanställda lämnade tjänsterummen. Det förinspelade kompet till Ytterrocks egna låt Länsdans drog i gång och publiken klappade med. Dagens andra och sista låt var Kopparberg, också den en egen komposition med en effektiv refräng som VLT:s reporter nynnade vidare på under eftermiddagen.