Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

75 år sedan Elvis föddes

Elvis Aron Presley föddes 8 januari 1935
i Tupelo, Mississippi. Den 16 augusti 1977 slutade hans hjärta att slå och hela världen har gråtit sedan dess. I går skulle Elvis Presley fyllt 75 år.

Annons

Elvis Presley var rocksångare, musiker och skådespelare som spelade in många filmer. Runt om i världen firades hans födelsedag. Men i Västerås var det lugnt.

Under julhelgen har en pappersfigur med tomteluva, föreställande den stora rockkungen, stått på Musikbiblioteket på Västerås stadsbibliotek, men nu har han ställts tillbaka i förrådet. Personalen har inte märkt något extra intresse för Elvis Presley runt hans födelsedag. Men hans namn finns bland de mest sökta artisterna på musikbiblioteket.

Skivbörsen och Jays City records i Västerås har inte heller märkt något extra intresse runt rockkungen. Knappt att man noterat att födelsedagen var på gång. Därför har heller inte något extra gjorts för att hylla Elvis Presley.

Födelsedagsfirandet pågår bland annat i Graceland 7–10 januari med olika arrangemang, naturligtvis med musik och stora specialdesignade tårtor. Mycket mer finns att läsa på Elvis Presleys officiella hemsida www.elvis.com

På internet och främst Facebook är det många som skriver om Elvis och firandet. På

internet finns även direktsändningar från festligheterna. Skivbolaget släpper nästa vecka en samling med fyra skivor med Elvis.

Annons