Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adams Ray imponerade med popshow

I samma anda som Hives, Seventribe och så många andra dyker Daniel Adams Ray med band upp väldressade i enhetlig outfit på ett ganska fullsatt Fiskartorg.

Annons
Hit-maskinen Daniel Adams Ray imponerade på många sätt under gårdagens spelning.

Med batik-linnen på och omgivna av neonorange scendekor lobbar Adams-Ray för att snåljåparna på andra sidan Svartån ska simma över till spelningen. Ingen nappar på erbjudandet men lika bra är det då popkonserten redan lockat mer folk till torget än någon demonstration Stadshuset någonsin skådat.

Den i övrigt solstings-lugna publiken består till stor del av tjejer i gymnasieåldern som samlats för att se den svenska mästaren i freestyle-rap sjunga, något han gör riktigt bra. Men Adams Ray visar att han är en ”Jack of all trades” när han egentligen för första gången under spelningen river av rejält med applåder med Snook-låten Inga problem.

Nästa riktiga livstecken från åskådarna kommer när bandets trummis hamrar loss och Adams-Ray spottar en freestyle där han konstaterar hur ”Loop Troop lärde mig att graffa, dom lärde mig rappa/så jag borde kalla dom för min fucking pappa”. Med rap-inslagen från artisten i fråga görs tydligt hur denne numer försörjer sig som popartist samtidigt som han, utan att ens vara med i matchen längre, fullkomligt knäcker det mesta i rap-väg.

Däremellan ekar givetvis hits som Gubben i lådan, Lilla lady och Dum av dig. Jag har ingen neonorange megafon som Adams Ray men hoppas precis som honom att ni ovan kan ursäkta min franska.

Mer läsning

Annons