Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afrikanska rytmer i Konserthuset

I lördags kväll gästades Världskulturfestivalen av The Lions of Africa, från Senegal.

Annons
Gäster från Dakar. The Lions of Africa bjöd på en färgstark och medryckande show inför ett fullsatt konserthus. FOTO: PER GROTH

Konserthuset var fullt av nyfikna människor som ville uppleva gruppens Europaturnépremiär. Det blev en spektakulär show med både dans och musik. Högt och lågt, allt från finstämda sånger till smattrande trummor, både dramatiska och komiska gestaltningar.

Vad som helst kunde hända – mycket på scenen improviserades och publiken bjöds in att delta i showen från start. Kvällen var färgsprakande, kraftig och framför allt full av energi!

– Bilden folk får av Afrika är oftast att det bara är misär men det finns så mycket mer med Afrika, säger Gisele Mwepu, 36 år, Västerås, i föreställningens paus.

Hon och hennes väninnor tvekade inte att besöka årets Världskulturfestival då afrikansk kultur skulle visas upp. Gisele är från Kongo och hennes två väninnor från Kenya respektive Somalia.

– Det är inte så ofta sådant här händer, tyvärr! Det är kul att folk får upptäcka den afrikanska kulturen, som mycket handlar om glädje.

Mer läsning

Annons