Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amarillo vill spegla verkligheten

”Det är inte humor det är socialrealism”, säger Västeråsgästande Eric Amarillo om sin svenska solomusik.

Annons
Eric Amarillo.

Eric Amarillo är mannen bakom förra sommarens superhit ”Om sanningen ska fram”.

- Vi hade ju ingen tanke på det då att det skulle bli en sådan hitlåt, säger han.

Han berättar att videon spelades in i Västerås på nattklubben Pluto med en publik som uppmanades att läppsynka till en text de aldrig hört förut – en låt som senare skulle spottas ut ur radion. Men medan ingen idag kan ha undgått textraden ”vill du ligga med mig” är Eric Amarillo ännu lite av en doldis – trots en lång musikkarriär.

- Det är det som är lite tråkigt att folk bara känner mig för den låten.

Med en bakgrund inom klassisk musik har han i duon The Attic, tillsammans med Michael Feiner, omfamnat klubbmusiken och turnerat i Europa med hitlåtar som "I Just Can't Help It". Men det svenska soloprojektet beskriver han som mer rakt och ärligt och helt färsk är ”Men hallå! Vem bryr sig?” - en partylåt om att hårda fyllor och ångest inte spelar någon roll när man blickar tillbaka om några år.

- Den ska jag testa i Västerås i helgen, säger han.

Till hösten kommer ytterligare en svensk låt om vad som händer med ”ligga-killen” när han börjar kila stadigt och slutar att anstränga sig. Titeln? Sambofet.

- Alla mina låtar är lite socialrealistiska. Meningen är att alla ska känna igen sig.

Eric Amarillo gillar ”allt som är bra” och ser musiken som gränslös. Han berättar att han ska på möte med ett dansband och till hösten samarbetar han med Helsingborgs symfoniorkester. ”Vem bryr sig om 100 år?” kombinerar klubb- och symfonisk musik med anledning av Konserthuset hundraårsjubileum.

- Musik är musik och det finns bra musik i alla genrer, säger han.

Men närmast, på lördag kväll, ett återvändande till Västerås. En hel del nya låtar, sång, skivvändande, keytar och kanske en synthtrumma. Eric Amarillo utlovar party.

- Det är väl ett partytält och då får man se till att det blir det.

Amarillo tillbaka på Pluto

Vad: Eric Amarillo

Var: Plutos Clubscen

När: Lördag klockan 23

Annons